منتدى الأميرة
افلام عربى افلام اجنبى افلام هندى افلام اكشن افلام رومانسيه برامج الحمايه برامج المديا برامج التصميم برامج الصور العاب بنات العاب حربيه العاب بلاىستيشن العاب اكشن العاب زكاء اخبار رياضيه اخبار الأهلى
منتدى الأميرة
افلام عربى افلام اجنبى افلام هندى افلام اكشن افلام رومانسيه برامج الحمايه برامج المديا برامج التصميم برامج الصور العاب بنات العاب حربيه العاب بلاىستيشن العاب اكشن العاب زكاء اخبار رياضيه اخبار الأهلى
منتدى الأميرة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


افلام عربى, افلام اجنبى, افلام هندى, افلام اكشن, افلام رومانسيه, برامج الحمايه, برامج المديا, برامج التصميم, برامج الصور ,العاب بنات ,العاب حربيه , العاب بلاىستيشن, العاب اكشن, العاب زكاء, اخبار رياضيه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


 

 فول...فول...فول

اذهب الى الأسفل 
+3
هالة محمود
أمير الحب
منى الراوي
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالسبت يوليو 10, 2010 9:37 pm

الفول المدمس

فول...فول...فول 46049752ji0

المقادير :
كوب فول للتدميس (الحبة الكاملة للفول )
ملعقتين عدس أصفر
نصف كوب فول مدشوش
ثمرة طماطم
ثمرة ليمون
ماء

الطريقة :
- نقوم بتجهيز المكونات وغسلها جيداً
- نحضر الدماسة أو حلة الضغط ونضع بها المكونات جميعها ثم نغطي المقادير بالماء وترفع علي النار
ملحوظة :
مدة الطهي في الدماسة العادية من 3 إلي 4 ساعات علي نار هادئة
أما مدة الطهي في حلة الضغط تكون من 3/4 ساعة حد أقصي ساعة
- ونباشر الفول من الحين للاخر مع وضع كمية من الماء إذا لزم الامر ونتنظر حتي ينضج

فول...فول...فول Munilines2039il3

يوجد العديد من الوصفات للتقديم الفول المدمس ومنها :-

فول بالصلصة

فول...فول...فول 77125390cf6

المقادير
كمية فول مدمس كافية علي حسب الافراد
1 طماطم كبيرة
1 فلفل رومي كبيرة
2 ملعقة طعام طحينة
ربع ملعقة صغيرة شطة
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة خل
1 سن ثوم
زيت حسب الرغبة
قليل من الماء


الطريقة

1. يفرغ الفول في إناء الطهو ثم نقوم بتقطيع الطماطم والفلفل إلى قطع صغيرة عليه.
2. نضيف القليل من الماء والزيت حسب الرغبة.
3. نقطع سن الثوم إلى نصفين ونضفيهم ونضع الخل والملح والشطة وملعقة الطحينة ونقوم بتقليب جميع المحتويات على نار هادئة من 5 إلى 10 دقائق.

فول...فول...فول Munilines2039il3

فول بالطحينة

فول...فول...فول 60419696tc5

المقادير
كمية من الفول تكفي علي حسب أفراد الاسرة
2 ملعقة طعام طحينة
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة خل
زيت حسب الرغبة

الطريقة
يخلط الفول مع الطحينة مع أضافة الملح والخل ويقلب حتي يمزج جدا ونقوم بوضع الزيت حسب الرغبة

فول...فول...فول Munilines2039il3

فول بالقشطة

فول...فول...فول Imgbokol6nw3

المقادير والطريقة
نقوم بتجهيز الفول بالملح والخل ثم أضافة معلقة كبيرة من القشطة علي الوجه حتي يتم أذابتها ويقدم ساخن مزين بالبقدونس (المعدنوس)

فول...فول...فول Munilines2039il3

فول بزيت الزيتون أو بالزيت الحار

فول...فول...فول Fashion362035sw2

المقادير والطريقة
بعد تجهيز الفول باضافة الملح والخل والبهارات عليه (الفلفل الحار والكمون وقليل من الشطة ) نقوم بأضافة معلقة كبيرة من زيت الزيتون أو الزيت الحار ويقدم وهو ساخن مع الخبز البيتي

فول...فول...فول Munilines2039il3

الطعمية (الفلافل)

فول...فول...فول 44167374ln0

المقادير :

½ 2 كوب فول بدون قشر (مدشوش)
¼ كوب بقدونس طازج
1 بصلة متوسطة مقطعة
8 فص ثوم
¼ كوب كزبرة خضراء وشبت
½ كوب كرات
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
½ ملعقة صغيرة بكربونات صودا
1 ملعقة كبيرة ماء
ملح
¼ ملعقة صغيرة شطة
¼ ملعقة كمون مطحون
¼ ملعقة بهارات
سمسم للتزيين
زيت للقلي

الطريقة :

- يُغسل الفول وينقع لمدة 8 ساعات ويُغيَّر الماء بين الحين والآخر.

- يُشطف الفول جيداً ويصفى من الماء.

- تُخلط الخضراوات مع الفول.

- تُفرم المحتويات في مفرمة اللحم، أو بخلطها في ( Food Processor ) مرتين أو ثلاثة إذا تطلَّب الأمر حتى تصبح ناعمة.

- تُذاب بكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى الخليط ثم تضاف التوابل وتقلب جيداً.

- يُوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة حتى تصل درجة حرارته إلى 350 درجة فهرنهيت.

- يُشكل عجين الفلافل إلى أقراص صغيرة قطرها 3 سنتيمتر وتزَّين بقليل من السمسم وتقلى في الزيت الساخن لمدة 5 دقائق أو حتى تنضج.

- تُقدم الفلافل بمفردها أو في ساندويتشات مع سلطة الطحينة والسلطة البلدي.

عند استخدام نصف الكمية من الحمص أو الاستعاضة عن الفول بالحمص تظل باقي المقادير كما هي.
تحشى بالجبن أو بخليط من البيض المسلوق والبهارات أو قطع صغيرة من البسطرمة (لحم مجفف).

فول...فول...فول Munilines2039il3

طبق بصارة

فول...فول...فول 71665847ky9

أكله شعبيه مصريه...لذيذة و شهيه و مغذيه و مش أى ست تعرف تعملها

المقادير

نصف كيلو فول مدشوش

2 حزمة بقدونس

2 حزمة كزبره خضراء

2 حزمة شبت

4 بصلات خضراء ( البصل الأخضر الطويل )

ملعقه كبيرة خل

ثوم مفروم..و 6 فصوص ثوم سليم

بصله كبيره مقطعه قطع كبيرة

كزبرة جافه مطحونة ( من التوابل عند العطار )

ملح و فلفل و كمون مطحون

زيت دوار الشمس للتقليه


الطريقه

أغسلى الفول و أنقعيه فى ماء لمدة ساعة أو ساعتين

غيرى الماء و ضعى ماء آخر و ضعيه على النار ثم أضيفى البصله الكبيرة و 6فصوص الثوم السليمهو النار تكون عالية و من وقت لآخر تقلبى
بعد ما ينضج الفول و شكله يكون تام النضج و الماء يا دوب تكون مش ظاهرة.

أضيفى الخضروات السابقة و تكون مغسوله و مقطعه ( بدون أضافه ملح)و أتركيها حتى يقل الماء أكثر

بعد حوالى 10 دقائق أطفى النار و أتركيها تهدأ ثم أضربيها فى الخلاط على دفعات ثم ضعيها فى أناء الطبخ و ضعيها على النار مرة أخرى مع أضافة الملح و الفلفل و (الكمون قليل) و ملعقة كبيرة خل تغلى قليلا لمدة 5 دقائق ثم أبعديها عن النار

لعمل التقليه:-
أضيفى زيت فى طاسه التحمير و الثوم المفروم مع الكزبرة المطحونه
و ضعيهم على النار مع التقليب حتى يصبح اللون ذهبى
أضيفى نصف التقليه على البصارة و النصف الآخر أحتفظى به لتجميل الأطباق بعد الغرف
ثم قلبى البصارة و أغرفيها فى أطباق التقديم لكل شخص طبق ثم ضعى فى منتصف الطبق على الوجه قليل من التقليه

فول...فول...فول Munilines2039il3

شوربة العدس

فول...فول...فول 12881168oc6

يفضل المصريون إعداد شوربة العدس خصيصاً فى فصل الشتاء لما يمد به الجسم من دفء وحرارة .

المقادير :
- 2 كوب عدس أصفر + 3 كوب ماء .
- 2 بصلة متوسطة الحجم .
- رأس ثومة كبيرة .
- 2 جزرة .
- ملح وكمون .
- ملعقة زبدة كبيرة + عصير ليمون .
- توست طرى مقطع كيوبات ومحمص فى الفرن .

الطريقة :
- يوضع العدس والبصل والثوم والملح والكمون والجزر فى إناء الطبخ حتى ينضج .

- ترفع المقادير وتصفى وتغلى على نار خفيفة ، وتضاف الزبدة اليها .

- عند التقديم يقدم مع الخبز .

فول...فول...فول Munilines2039il3

الكشري المصري

فول...فول...فول 12109849ft9

من الأكلات الشعبية الشهيرة ، وتؤكل فى وجبة الغذاء ، وهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى العدس والأرز والمكرونة .

المقادير :
- مكرونة صغيره مسلوقة .
- أرز أبيض .
- شعرية .
- حلقات بصل .
- ملعقة دقيق .
- صلصة طماطم .
- عدس بجبه أو اصفر .
- ثوم .
- زيت .

الطريقة :

- تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص .

- يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج .

- تسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون .

- يسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا .

لعمل الصلصة :
- نأخذ مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك .

- لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل .

طريقة التقديم :

توضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص ثم صلصة الطماطم وحلقات البصل المقرمشة .


فول...فول...فول Munilines2039il3
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أمير الحب

أمير الحب


برجي هو : برج العذراء
ذكر
عدد المساهمات : 4750
نقاط : 5764
السٌّمعَة : 31
تاريخ التسجيل : 19/08/2009

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالسبت يوليو 10, 2010 9:46 pm

مش بقولك نفسك حلو اوى فى الأكل

خليتى الفول كأنه مستورد

هههههههههههههههههههههههه

تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالسبت يوليو 10, 2010 11:54 pm

دى الوجبه الاساسيه الاجبارى يا امير

يعنى لازم نبدع فيها

ههههههههههههههههههه

يسلملى مرورك الجميل

مودتى واحترامى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هالة محمود
Admin
Admin
هالة محمود


برجي هو : برج السرطان
انثى
عدد المساهمات : 10835
نقاط : 17167
السٌّمعَة : 114
تاريخ التسجيل : 19/07/2009
الموقع : www.elamira.banouta.net
المزاج المزاج : كوووووووووووووووووووول

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 12:33 am

شهد

انا مش هقدر اقفل المنتدى انهاردة

عارفة ليه انا هسيب المنتدى مفتوح لبكرة

اصلي خايفة انك تسيبي النار والعة على الفول

وبعدين الدنيا تولع من الفول والنار الحلوة اللي تحت القدرة دي

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

بجد موضوع جميل اوي

خليتي الواحد يشتهي الفول زي ما يشتهي الفراخ

تسلم الايادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elamira.banouta.net
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 11:39 am

ههههههههههههههههههه

لا حبيبتى قومى نامى انتى انا موطيه عليه علشان يستوى براحته

وبكره هفطرك منه زاى كل يوم

ههههههههههههههههه

يسلملى مرورك الجميل

تحياتى وفولى

ههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kliobatra

kliobatra


انثى
عدد المساهمات : 450
نقاط : 542
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 18/10/2009
المزاج المزاج : كووووووووول

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 3:08 pm

القول اسيبه في البيت

اجي الاقيه في المنتدى

طيب ممكن فول بالسطرمة

انا بحبه اوي

تسلم الايادي ياشهد

مستنية الاكلة الجديدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ممدوح السروى
اعضاء نشيطين
اعضاء نشيطين
ممدوح السروى


ذكر
عدد المساهمات : 853
نقاط : 1159
السٌّمعَة : 13
تاريخ التسجيل : 17/01/2010
الموقع : http://mamdoh.ahlamontada.net
المزاج المزاج : الحمدلله

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 5:23 pm

الفول صديقى وحبيبى ومعشوق 60 مليون مصرى على الاقل
واللى مش عاجبه يقدر ياكل
بيض ( كاوتش )
لبن مغشوش
لانشون حمير
مربى بمبم
لعلمكم الفول هو الاكلة المصرية الوحيدة التى لم تستطع فهلوة المصرين غشها
مع تحياتى للفول واللى بياكلوا فول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 5:35 pm

تسلمى حبيبة قلبى كليوباترا

انت تامرى يا قمر

احنا متخصصين فول

هههههههههههههههه

تحياتى ومحبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالأحد يوليو 11, 2010 5:38 pm

ايوه كده استاذ ممدوح

انا بحيى مشجعى الفول

وعلشان كلامك الجميل ده

هبعتلك تشكيلة فول متوصى عليها

هههههههههههههههه

تحياتى وتقديرى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ممدوح السروى
اعضاء نشيطين
اعضاء نشيطين
ممدوح السروى


ذكر
عدد المساهمات : 853
نقاط : 1159
السٌّمعَة : 13
تاريخ التسجيل : 17/01/2010
الموقع : http://mamdoh.ahlamontada.net
المزاج المزاج : الحمدلله

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالإثنين يوليو 12, 2010 4:48 pm

مقبولة يااحلى شهد فى الدنيا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أنفاااااس

أنفاااااس


ذكر
عدد المساهمات : 310
نقاط : 732
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 14/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالإثنين يوليو 12, 2010 6:02 pm

ايه حكاية الفول في بلاد الشام والمغرب العربي والخليج ومصر والسودان وموريتانيا وليبيا كلهم بياكلو فول هل هذا سبب التخلف العربي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى الراوي
مراقب عام
مراقب عام
منى الراوي


برجي هو : برج العذراء
انثى
عدد المساهمات : 1609
نقاط : 2255
السٌّمعَة : 36
تاريخ التسجيل : 22/06/2010

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالإثنين يوليو 12, 2010 8:37 pm

ده كورس اجبارى انفااااااااس

تكمله للرضاعه

ههههههههههههههههههههههه

سلمت لمرورك الجميل

لك كل التحايا والتقدير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
fleur
اعضاء نشيطين
اعضاء نشيطين



انثى
عدد المساهمات : 91
نقاط : 103
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 14/12/2009
المزاج المزاج : عادية

فول...فول...فول Empty
مُساهمةموضوع: رد: فول...فول...فول   فول...فول...فول Emptyالجمعة يوليو 16, 2010 3:59 pm

شكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فول...فول...فول
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الأميرة  :: منتدي المـرأة والأسرة :: منتدى الأسرة العام-
انتقل الى: